Prejsť na obsah
Dianie na fakulte

 : Viktor Polák
 : 3. ročník
 : Ing. arch. Pavol Korček, PhD.

Z architektonického hľadiska je daný objekt riešený postupným prispôsobovaním a analýzou okolia. Prvé podlažie je rozdelené na dve časti pasážou z ktorej sa vstupuje do samostatného vstupu pre obyvateľov bytov, následne sa cez danú pasáž dá prejsť do plánovaného vnútrobloku. Menší celok slúži ako vjazd do garáže a na vstup do bytov. Vo väčšej časti je situovaný malý obchod a vstupné foyer s recepciou. 

Objekt je na prvý pohľad rozdelený na dva celky – transparentnú a priehľadnú časť partéru a k nemu nadväzujúce 2NP ktoré slúžia na kancelárske účely formou otvorenej kancelárie. Spája ich polooblúkové schodisko ktoré sa vinie z foyer až po 3. nadzemné podlažie. 

Spomínané 3. podlažie je stále súčasťou polyfunkcie objektu a sú tu situované ateliéry pre začínajúcich umelcov, ktoré slúžia ku krátkodobému alebo dlhodobému prenájmu. Toto podlažie je už súčasťou vykonzolovania, ktoré má viac dôvodov. Ako prvý z nich je, že vytvára zapustenie partéru do jadra budovy čím docieli pohodlnejšie pohybovanie chodcov a z ľudskej perspektívy pôsobí objekt priestornejšie a príjemnejšie. A v druhom rade vykonzolvanie umožňuje maximálne využitie už aj tak malého pozemku. Pre zaoblenia na stranách budovy som sa rozhodol z dôvodu zjemnenia hrany objektu a opäť vďaka tomu objekt pôsobí ľahšie. Ako prvok fasády som použil perforované drevené panely ktoré sú umiestnené na špeciálnej konštrukcii ktorá umožňuje variabilné pohybovanie daným prvkom a spôsobuje to tak organický výraz fasády ktorý sa neustále mení podľa toho ako si to obyvatelia zvolia. 

Ďalšie podlažia sa skladajú z bytových jednotiek a nachádzajú sa tu byty 1 izbové, 2 izbové, 3 izbové a na najvyššom podlaží sa nachádza jeden priestranný a luxusný 4 izbový byt. Samotné posledné podlažie má aj veľkú terasu ktorá je prístupná pre obyvateľov a slúži ako komunitné miesto kde sa môžu ľudia stretávať a tráviť spolu čas.