Prejsť na obsah
Dianie na fakulte

 : Rudolf Wojčík
 : 3. ročník
 : Ing. arch. Štefan Polakovič

Pozemok sa nachádza na nároží ulíc Záhradnícka a Karadičova v Bratislave. Ide o rušnú oblasť. Budovu som situoval pozdĺž ulice Karadičova, ktorú som následne odchlípil od susednej budovy, kde mi vznikol spoločenský priestor využívaný ako terasa z lobby. Po uzavretí Bazovej ulice mi vznikla slepá ulica končiaca vstupom do podzemnej garáže, kde sa dostaneme zakladačom. 

Vstup do budovy je z Bazovej ulice. Po vstupe do budovy sa dostávame na recepciu odkiaľ je prístup do lobby, študovne a ku vertikálnym komunikáciám. Na vyšších podlažiach sa nachádzajú študentské izby, ktoré sú vybavené vlastnou hygienou. 

Do izieb sa dostávame uzatvorenou pavlačou, ktorá slúži ako spoločný priestor pre študentský život. Je vybavená kuchynskou linkou, jedálenskými a pracovnými stolmi, ale aj miestom na pranie. 

Po vystúpaní na najvyššie podlažie sa dostaneme na strechu, ktorá slúži na rekreáciu a zábavu. Nachádza sa tu priestor pre vystúpenia alebo premietanie filmov. Druhú časť tvorí trávnatá plocha. Celý objekt nesie fasádu z lícovanej tehly.